onsdag 29 maj 2013

Bandförvaring

 En vanlig Pringles chipsburk blir utmärkt som bandförvaring

I stort sett gratis (om man har bekanta eller familjemedlemmar som köper massor med chips....) bandförvaring kan man fixa enkelt själv genom att ta en vanlig Pringlesburk. Ta av locket och gör ren burken på insidan och låta torka.


 Ta en håltagare eller en stansfjäder och gör hål i locket (jag har gjort 7 hål i mina burklock) Sätt fast öljetter i hålen. Skär till ett tunnare papper till burken (mät mellan dom smala metallkanterna upptill och nertill) och fäst pappret med dubbelhäftande tejp genom att tejpa papprets baksida och sen rulla fast pappret runt burken. Det blir snyggare om man använder ett tunnare papper då de tjockare inte böjer sig lika lätt runt burken.

Och såhär blev slutresultatet. Jag har gjort dom färgkoordinerade med banden så jag vet vilken burk jag ska ta. Rosa burk till rosa band, grön burk till gröna band, blå burk till blå band o s v....   Genomgående har jag gjort en spetskant runt överkant och nederkant för att dom ska bli enhetliga trots olika färger och mönster på burkarna. Dessa ska jag sedan lägga i ett vinställ som jag ska skruva upp på väggen så att allt blir lättöverskådligt och åtkomligt.

3 kommentarer:

  1. Vilken bra idè. Jag brukar få tomma burkar av dottern. Jag gillar inte chips:)Kram

    SvaraRadera
  2. Vilka välartade barn du har, mina ungar köper äckliga vitlökschips!!! Jag HATAR vitlök :-( så jag får köpa själv, och det kommer jag aldrig ihåg.... :-)

    SvaraRadera
  3. Ja man får kolla vilka som äter Pringles och ta burkarna dnär de är slut, det verkar toppenide detta. Kram Titti

    SvaraRadera