måndag 15 april 2013

Som sagt var, jag var ju rätt bra på att starta upp nya projekt och saker..... men avsluta... :-/

Är med i en SMASH-challenge som går ut på att under en hel månad skapa en sida varje dag med 30 förutbestämda ämnen. Så himla kul, och min första gång som jag SMASH:ar. (SMASH = att scrappa utan att sitta och tänka efter och vara petig. Man smashar helt enkelt in det i boken bara....)

 Min superfina SMASH-book (insidorna är alla olikfärgade med tryck) 

exempel på ett uppslag i denna underbara bok.....   


De dagar och ämnen som ska SMASH:as

Eftersom jag blev akut sjuk och inlagd för misstänkt hjärtinfarkt, som senare visade sig vara blödande magsår, så missade jag ju naturligtvis starten. Men jag har i alla fall börjat, bättre sent än aldrig.....   Och jag gör ju inte som andra :-/ utan jag gör dom i den ordning jag känner för  (naturligtvis...)   Men boken blir ju gjord i alla fall.


 Första dagen: Om mig:

Den var ju inte så svår utan rullade på bara sådär.....  Blev mycket blått då jag älskar den färgen sedan jag var väldigt liten flicka. Havstemat finns på sidan för att jag älskar havet och stränder, det är något som får mig att må bra och dessa ljuvliga TILDA-dekorationerna passade alldeles utmärkt här. Spetscirkeln bakom fotot är från Trienke Noord, tack så mycket!   :-)

 En Vän

Detta uppslag var också ett superlätt och snabbSMASH:at projekt. Det är om min allra bästa vän Elisabet Jakobsson som är världens mest underbara tjej. Hon är så genomgod till själ och hjärta och lugnet själv! Avståndet är tyvärr så långt och därför träffas vi inte alls så ofta, men när vi gör det är det som om vi bara varit ifrån varann 1 vecka.... Vi har så roligt ihop, även när vi bara slappar...        Att ha en vän som har samma intressen och otroligt nog samma livserfarenheter gör att man får ett alldeles speciellt band  <3 

 Något du Ogillar

Den var ju inte svår att gissa vad den skulle handla om, men att göra den var inte lika lätt....   MEN tänkte som så att bättre göra pinan kort och göra bort detta elände istället för att sitta och ha ångest inför den!     Klarar dock inte av att använda nå´n av alla dessa VERKLIGHETSTROGNA spindel dekorationer som finns tillhands.....    I den lilla booklet:en har jag skrivit om min spindelfobi. Så nu kan dessa fästas ihop med häftklammer, superlim och svetstråd......  

 Familj

Detta uppslag om min familj är så härligt men samtidigt blir jag vansinnig på dom!!!   I vår familj finns INGET som heter normala foton!  Det ska alltid grimaseras, tjafsas och fjantas! Jag blir tokig! Så efter 11 bilder som inte direkt är presentabla, tröt tålamodet och jag vrålade TYYYYYST FÖR FAAAN OCH LE!!!!   därav mina galna ögon......  jajaja    :-(    
 Ett Par

Naturligtvis blev det ju en sida om mig och min helt underbara karl. Färgerna och dekorationerna har jag valt för att få fram den lugnande känsla som han infogar hos mig. 

 Hobby

Jamen hur svår var denna då?!   :-)   Alltså, den gjordes med glädje trots att jag satt uppe till 3 på morgonen...   Med en bild på min scraphörna och dekorationer som hänvisning till hur bra jag mår av min hobby. Nyckeln står för att scrappa är nyckeln till harmoni och lycka för mig, och klockan representerar det faktum att när jag sitter försvinner både tid och rum....   Dessa två vackra charms är från underbara Pernilla Grenander!   :-)   Jag har dessutom förstärkt tidsdelen med en bakgrundsstämpel från DoCrafts Papermania. Sedan är notisbladet och hela uppslaget sprayat med glimmermist för att ge dom en extra vacker lyster.

 Någon speciell

Blev en kärlekshyllning till min älskade karl som är helt fantastisk. Han lugnar mig (som den intensiva och impulsiva skorpion jag är) Han är så genomsnäll så det finns inga ord att beskriva det. Jag har under dessa år aldrig sett honom arg! Och när han går upp tidigt på morgonen en ledig dag, bara för att baka bröd så jag ska få färskt nygräddat bröd till frukost....  det säger väl allt!?  

 En Hemlighet

Jag visste direkt vad det skulle bli här. Jag gjorde ett uppslag om något som kanske inte så många vet om. Jag är certifierat medium och TAROT-tydare (jag är faktiskt Pehr Trollsvedens allra första certifierade!!!) och REIKI-master. Dessa sidor ville jag få med det inre lugn jag känner när jag jobbar med detta, samtidigt som jag också ville ta udden av det "gravallvarliga" och stela, och gjorde uppslaget lite med glimten i ögat.  

Samma uppslag men med baksidorna av dom två tags:en

Ja alltså, så här ser boken ut efter endast 8 dagar gjorda.......   hjälp!

Husdjur

Dessa sidor var så lätta att fixa, jag ville ha mjuka pasteller och mycket dekorationer, men det måste hållas så platt som möjligt att d boken håller på att explodera.....   Då det är så mycket olika färger på fotona, gör jag hellre fotoböcker och kan dekorera framsidorna i matchande stil som resten av sidan. På katternas sida har jag med en utstansad fjäril som referens till att dom (särskilt Älva)  älskar att jaga och leka med stackars fjärilar eller flugor som kommer in i huset....  och på hundarnas sida har jag använt mig av blommor då dom älskar att gå och nosa på blommor och växter. Varje gång jag köper en blombukett brukar jag alltid låta både katterna och hundarna få nosa och lukta på dom, dom behöver ju också sinnlig njutning   :-)
 Mina älskade katter...  Älva & Troja.

 Och så mina underbart ljuvliga hundar Nemi & Zelda

 Någon jag saknar


Min älskade "lilla" pappa, som nu är till åren och inte alls i bra skick. Jag älskar min pappa så mycket, MEN det är 140 mil emellan oss...   :-(   Jag saknar honom så mycket och önskar jag bodde närmre så jag kunde hjälpa honom med mat, tvätt och städning. På den här sidan har jag försökt få med pappas intressen så att mina barn och deras framtida barn har någon information om honom som människa. Ett spelkort som står för pappas livslånga stora hobby och intresse: Bridge. Som han både tävlar i och även håller utbildningar inom. En annan är en utklippt bild som ska symbolisera hans stora intresse för fotografering. Och som jag har anammat också.... Och den tredje är en karta som visar på pappas äventyrliga reslystnad, vilken jag också har ärvt. 
 Något nytt

Det fick bli en sida om min bil som jag fick av pappa när min egen krashades...... 


Det blev 2 tags, en om hur bilen Ture fick sitt namn och den andra om hur det gick till när jag fick bilen av min pappa   :-)
 Var jag bor

Här är ena uppslaget till Var jag bor. Jag ville få med den makalösa atmosfären av "eld" som genomsyrar norrbotten under dessa underbara och helt makalösa midnattssols-nätter. 

 Favoritfärg

Jamen gissa: BLÅTT!!!!  Alltid blått, kommer alltid att vara det också.....

Ena sidan är det en minifotobok där jag förklarar min besatthet över färgen blått...  Den andra är över dessa underbara, gnistrande vinterbilder i den vackra norrländska naturen vintertid.
 Handgjort

Det var ju inte så svårt att få ihop denna sidan. En till hobby jag har är handarbete, och det har jag sysslat med sedan barnsben. Jag syr, broderar, stickar och virkar. Här ville jag göra sidan lite roligare och stickade en liten minihalsduk som blev enda dekorationen på uppslaget....
 Något jag älskar

Naturligtvis älskar jag min familj och mina barn över allt på denna jorden, men dom finns ju redan med på Familjuppslaget, så här blev det om mitt hem som jag verkligen älskar. För mig är det viktigt att ha det fint, mysigt och hemtrevligt hemma, och att man trivs hemma hos oss. Att köpa svindyra bilar, skotrar, sommarstugor och husvagnar är inget för mig, jag lever här och nu...   :-)
Välkommen in!

 Och så här ser eländet ut efter HALVA utmaningen....   :-/   hur är det möjligt att överhuvudtaget få in en enda bokstav till i boken....   Tror det blir att knipsa bort spiralerna och sätta dit lösa ringar som är större som bindning istället. Jag tror det blir lite bättre så...

Favoritplats

Min favoritplats är ett litet ställe ute i skogen bokstavligt talat, gamla kvarnån utanför Pålänge. Det är en så vacker och fridfull plats och dit åker jag när jag behöver ladda batterierna eller bara behöver få samla tankarna och slappna av. Ofta åker jag dit sena sommarnätter och bara njuter av tystnaden och fågelkvittret i midnattssolen. 


 Favoritsak

Favorithändelse: Ja, jag lever här och nu! Så jag gjorde en sida över nå´t som är en ständig favorit: att få sitta på min altan och njuta av en kopp thé eller mat och blicka ut över skogen medans fåglarna sjunger och humlorna surrar.... det är oslagbart :-)
 insidan av den vänstra

Att gå längs stranden och låta den varma solen värma min hud medans en bris blåser sakta genom håret och man vandrar barfota i vattnet är balsam för själen! Jag älskar det! Men även att sitta i min hängstol och titta upp mot klarblå himmel med ljuvliga fluffiga moln... 

 insidan av den högra sidan

Jag har alltid älskat träd, speciellt dom skira björkarna där solen strålar ner genom det graciösa bladverket och hur dom rasslar nästan ljudlöst i brisen. Och tallar har jag dragits till sedan barnsben.... Har inte särskilt många barndomsminnen, men ett sitter riktigt hårt och det är just tallarna som växte vid Manhemsområdet där vi först bodde innan vi flyttade till Grytnäs, jag var då bara 4 år.... Och fjärilar, vem blir inte lycklig inombords av att se trollsländor och fjärilar?! 

 Favorithändelse

Favorithändelse: Ja, jag lever här och nu! Så jag gjorde en sida över nå´t som är en ständig favorit: att få sitta på min altan och njuta av en kopp thé eller mat och blicka ut över skogen medans fåglarna sjunger och humlorna surrar.... det är oslagbart för mig <3

3 kommentarer:

 1. Kul att se vad du skapar , det är så fint med att se härliga bilder, jag älskar naturbilder, men fastnade vid din pappa , vi har bott i Linköping i 20 år och hamnade här ute vid Motala när jag blev sjuk och behövde lugn och ro, och jag älskar det. Min man jobbar kvar i Linköping har jobbat där i 32 år så det var ingen ide för honom att fortsätta , vi har varit gifta i 26 år den 19:juni. Så jag kommer ofta att titta in här.Ha det bra vännen .Kram Titti säger alla. annars Britt-Marie men det har kommit i bakrunden

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så roligt att du har hittat hit Titti. :-)
   Jo, det är väldigt fint i Linköping, mina föräldrar flyttade ner till Linköping efter att ha bott häruppe i norr i ca 35 år.... och kvar blev jag.... men jag ska flytta ner jag med så småningom :-) Välkommen tillbaka när jag lagt upp nytt i bloggen :-) Ha en riktigt skön sommar / Mia

   Radera
 2. skrev lite galet min man har jobbat där i 32 år , men valde att åka imellan linköping och här 5,5 mil i ena riktingen.// Kram Titti

  SvaraRadera